Középhaladó Photoshop tutorial

Szilánkokra hulló világ - ingyen Photohsop lecke

Kép-szilánkok PhotoshopbanForrás: A felhasznált ingyenes képek forrásai lejjebb megtalálhatóak

A Quantum Break hatás előállítását fogom lépésről lépésre megmutatni Photoshop-ban.

A következő három fotót foguk használni: egy akcióban lévő katona, egy esti nagyváros és egy lángoló épület képét. Ezen kívül letöltünk még szilánk fotókat is png formátumban a 2-es lépésben megadott linkről.

Ez a Photoshop oktatóanyag középszintű tudást igényel, és feltételezi, hogy rendelkezel alapismeretekkel.

1 A katona előkészítése

A főalak kijelölése és kivágásaHozz létre egy új, 3200x1800px méretű dokumentumot fehér háttérrel. Töltsd be a Photoshopba a katona fotóját. Gyors kijelölővel vágd ki a háttérből.

A kivágott katonát másold és illeszd be az új dokumentumunkba, helyezd a rajzvászon jobb oldalára.

Új dokumentum megnyitása PhotoshopbanAdj hozzá egy rétegmaszkot, válassz egy nagy puha radírt és a modellt szélein használd a radírt ott, ahol az alábbi képen pirossal jelöltük.

A szélek elkenéseA következőt kell látnod a képernyőn. Kicsit homályba borítottuk a figurát.

A szélek elkenéseA katona rétegen tónuskorrekciókat hajtottunk végre. Állítottunk a Fényesség/Kontraszton, a Szinteken, és a Görbéken. Az alábbi beállításokat ízlésed szerint alakíthatod, magadtól is bátran próbálkozhatsz az árnyékok és csúcsfények intenzitásán változtatni.

Fénykorrekció ízlés szerint2 Szilánkok hozzáadása

Töltsd le erről a linkről a szilánk fotókat. Ez egy tömörített rar fájl, benne 10 darad .png formátumú képpel. Válaszd a 002-es képet, nyisd meg a Photosopban.

Felhasznált szilánkokHúzd be a 002-es szilánk képét a dokumentumunkba és helyezd a katona lábához. CTRL+T-vel nyisd meg a Szabad átalakítást. Méretezd, változtasd meg a perspektívát. Másolj még szilánkokat a katona teste köré. A fedettséget kicsit vedd le, kb. 80%-ra.

Szilánkok felhelyezése3 Egyedi ecset készítése

Ebben a lépésben egy ecsetet fogunk létrehozni. Először hozz létre egy új 300px * 300px méretű dokumentumot, hozz létre egy új réteget, és rajzolj egy alakzatot az alábbiak szerint, majd kapcsold ki a háttérréteget.

Egyedi ecset készítéseMenj a Szerkesztés> Ecsetkészlet megadása (Edit > Define Brush Preset…..) menüpontra. Nevezd el az ecsetet.

Egyedi ecset készítéseEgyedi ecset készítése

Nyomd meg az "F5" gombot, ezzel megnyitod az Ecset panelt. (Ha az eszköztáron az Ecset eszközön állsz, akkor az Ecset panelt kinyithatod a menüsorról is. Az alábbi képen piros nyíllal jelöltük az Ecsetpanel ki-, bekapcsolása ikon jelét.)

Majd alkalmazd az alábbi beállításokat. Ha a képekre kattintasz, akkor nagyíthatóvá válnak, és meg tudod nézni a részleteket.

Egyedi ecset készítéseEgyedi ecset készítéseEgyedi ecset készítéseElkészült az ecsetünk. Menj vissza a dokumentumunkba és használd az új ecsetet a következő minta kialakításához. Az ecset méretén is változtathatsz, játssz a lehetőségekkel.

Egyedi ecset készítéseVáltoztathatsz a minta perspektíváján is (CTRL+T).

Egyedi ecset alkalmazása4 Szilánkok kitöltése

Nyisd meg az esti városi fotót a Photoshopban. Másold és illeszd be dokumentumunkba. Tedd az egyéni ecsetünkkel készített réteg fölé. Majd jobb klikk a rétegen, és válaszd a Vágómaszk létrehozása (Create Clipping Mask). A következőt kell látnod. (A városi fotót pozícióján változtathatsz, ha a CTRL+T-vel megnyitod a Szabad átalakítást. Keress olyan látványt, ami neked tetszik.)

Szilánkok kitöltése5 Szilánkok kitöltése

Nyisd meg a lángoló épület fotóját a Photoshopban. Illeszd be a dokumentumunkba, tedd legfölülre a réteget.

Szilánkok kitöltéseÁllítsd a tűz réteg Keverési módját (Blend mode) Raszterre (Screen). Másold ezt a réteget és told el felfelé a jobb sarokba, hogy a fenti szilánkok mögött is legyen áttetsző tűzből.

Szilánkok kitöltése6 Korrekciók

Egyesítsd a rétegeket és csinálj belőle egy másolatot. Alkalmazd a Szűrő>Élesítés>Életlen maszk……(Filter>Sharpen>Unsharp Mask…) szűrőt a másolt rétegre. Ezzel élesítjük a képet.

Korrekciók
Add hozzá az alábbi beállításokat a színek finomhangolásához. Színegyensúly (Color Balance) Árnyékok (Shadows) és Középtónusok (Midtones) beállításai.

KorrekciókFényképszűrő (Photo Filter) beállításai.

KorrekciókÉs íme a végeredmény.

VégeredményHasonló technikával készült az alábbi alkotás is.

Egy másik változatShare this post

Hozzászólások (4)

 • anon

  Valahogy mégsem retro lesz az összhatás. Láttam már hasonlót, de ti tök egyszerűen valósítjátok meg, és olyan összehangolt lett az összhatás.

  júl 01, 2017
 • anon

  Az tetszik ezekben a Szunyogh Kriszta-féle tutorialokban, hogy az eszköz amit választ baromi jól szolgálja a témát. Itt is átjön ez az űzöttség, darabokra esés, káosz, harc. Nem tudom, melyik van előbb, a "mondanivaló", tehát hogy csinálok egy képet a háborúról, vagy milyen témát kéne hozzá illeszteni a darabokra hulló PS effekthez. Bármi is a sorrend, nagyon meggyőző :)

  júl 07, 2017
 • anon

  Wow,Fantastic article,it's so helpful to me,and your blog is very good, I've learned a lot from your blog here,Keep on going,my friend,I will keep an eye on it,One more thing,thanks for your post!

  júl 08, 2017
 • anon

  I CAN follow it despite of the hungarian text. Thanks for English PS naming.

  júl 12, 2017

Leave a comment

(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.

Filtered HTML

 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Bizonyítsd be, hogy nem vagy robot!
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.