Online újságíró képzés

 

Újmédia újságíró tanfolyam

4 hónap

Az Újmédia újságíró tanfolyam megismertet a szerkesztett, célközönségnek szóló tartalmak készítésének mesterfogásaival. Az íráskészség jó alap, de ha ismered az alapvető kommunikációs műfajokat, a szerkesztők elvárásait, és a különböző felületek, médiumok sajátosságait, akkor bebiztosítod a sikert. Több emberhez jutnak el az írásaid, nagyobb hatást képesek kifejteni, miközben az üzenetek pont a megfelelő érdeklődési körű embereknél landolnak. Meg fogsz lepődni, milyen mértékben hasznosítható az újságírói szemlélet a tartalomkészítés során.

198 900 Ft

Online újságíró tanfolyam

Időtartam: 6 hónap

Ár: 
198 900
Price: 198.900 Ft

Szeretnél népszerű szerzővé válni?

A média világa szédítő sebességgel változik, az újságírói szerepkör pedig fokozatosan eltolódik a célközönségnek szánt szerkesztett tartalom irányába. A kreatív írás sok embert érdekel, de kevesen tudják, hogyan lehet bekerülni egy nyomtatott magazinhoz, vagy felvenni a ritmust egy online szerkesztőségben. Ahhoz, hogy felfigyeljenek rád, többre lesz szükséged az íráskészségednél.

A tartalomkészítés is átalakulóban van. A PR cikkek, a marketing szövegek egyre inkább hatástalanokká válnak. A keresőrobotok az egyedi, jól felépített, nagy hozzáadott értékkel bíró írásokat díjazzák. Megjelent a márkaépítésben az adott témával kapcsolatos hiteles tájékoztatás igénye, hiszen egy reklámot nem fog senki megosztani, míg egy szakmai cikkre sokan hivatkoznak önként.

Mit tanulhatsz az Újmédia újságíró képzésen?

Megismerheted a magazin újságírás leggyakoribb print és online műfajait. Végigvesszük a hazai lappiacot, a főbb hasonlóságokat, különbözőségeket, megmutatjuk, hogyan tudod megtalálni a leginkább neked illő magazint. Kitérünk rá, miként tudsz felkészülni az anyagok felvételére, honnan meríthetsz ötletet, milyen maga az interjúzás, hogyan áll össze egy riport. Begyakoroljuk, hogyan adj címet az anyagnak, miként tagold a cikket, hogyan egyeztess az interjúalanyokkal, szakértőkkel.

Megmutatjuk a magazinkészítés teljes menetét: hogyan készül a címlap, miként illusztráljuk a cikkeket, hogyan dolgozik együtt az újságíró és a hirdetési szakember, és mekkora jelentősége van a vizuális elemeknek, képi tartalomnak. Megtudhatod, hogy milyen jogi háttere van az újságírói munkának és milyen etikai elvárásoknak kell megfelelni. Segítünk kicsit a szerkesztő szemével láttatni a dolgokat, hogy teljes képed legyen az újságcikk születéséről, a tartalomkészítés folyamatáról.

Instagram marketing tanfolyam - online Insta tanfolyam

Mit kapsz a pénzedért?

4 hónapnyi aktív oktatói támogatás

6 hónapnyi tananyag hozzáférés

12 multimédiás lecke

36 gyakorlati feladat

zárt Facebook közösségOnline Újságírás képzés témakörök: média ismeret

Média ismeret

Milyen print magazinok vannak a piacon?

Ki a magazin célcsoportja?

Milyen online média felületek léteznek?

Print és online műfajok

Online Újságírás képzés témakörök: tartalomkészítés

Tartalom készítés folyamata

Hogyan működik egy print és egy online szerkesztőség?

A cikk keletkezésének útja

Képszerkesztői gondolkodás, illusztrációk

Hogyan készítsd elő az anyagokat az írás előtt?

Online Újságírás képzés témakörök: szövegírás

Szövegírás

Hogyan tagold a szöveget?

Hogyan alakítsd tudatosan a hangnemet?

Hogyan egyeztess az interjú alanyokkal?

Mitől lesz ütős egy cím a print és az online világban?