A flat design továbbra is népszerű marad

2014-ben az egyik legnépszerűbb trend volt, és 2015-ben is töretlen lesz a sikere elsősorban azért, mert könnyebb responsive oldalakat tervezni a segítségével, azaz maximálisan kiszolgálja a mobil barát design követelményeket.

2015 webdesign trendek - flat design

A Google sorvezetője, a Material Design iparági standarddá válik

Olyan design alapelveket dolgozott ki a Google, amelyek kifejezetten a mobil képernyőkre és a mobil appok világára íródtak. Túl meghatározó szereplő ahhoz a webes világban, hogy figyelmen kívül hagyhassuk a „Nagy Testvér” ajánlásait.

2015 webdesign trendek - google material design

Teljes képernyő szélességű videók, és videó hátterek

Egész egyszerűen azért lesz egyre népszerűbb, mert az emberek jobban szeretnek nézelődni, mint olvasni. Sokkal több érzelem és komplexebb kommunikációs tartalom vihető át még egy folyton ismétlődő mozgó GIF esetében is, mint a puszta szövegek esetében.

webdesign trendek 2015 - teljes képernyőszélességű videó

A mobil alkalmazások és a közösségi oldalak a legnépszerűbbek

A honlapok böngészése helyett egyre inkább a közösségi oldalakon lógunk, és különböző mobil alkalmazásokkal játszadozunk inkább. Egyre gyakoribbak lesznek a mobilról fizethető szolgáltatások is

webdesign trendek 2015 - mobil alkalmazások a weboldalak helyett

Kötelező a hatékony responsive webdesign

Már nem lesz elég annyi, hogy olvasható a weboldal a mobil képernyőkön is. Egyre fontosabb lesz a letöltési sebesség. Nemcsak a képek és táblázatok lesznek maximálisan mobil barátak, de megjelennek a responsive ikonok és logók is.

webdesign trendek 2015 - responsive design

Az infografikát a mozgó interaktív webgrafika váltja fel

A történet mesélés, a mozgó kép felé fognak a sima információt közlő grafikák elmozdulni. Mert sokkal jobban átélt tudást ad, szórakoztatóbb, és a figyelmet jobban megragadó megoldásokra képes.

webdesign trendek 2015 - interaktív infografika

Micro-interactions

Az apró, kis animációk, amelyek egy-egy felhasználói tevékenységet, vagy történést kísérnek és jeleznek nagyon profi benyomást keltenek egy oldalon. arról nem is beszélve, hogy kényelmesebb, használhatóbb weboldalakat és mobil alkalmazásokat lehet a segítségükkel építeni.

webdesign trendek 2015 - mikro interakció

Címoldali óriási kép

Lehet diavetítés, videó vagy kép, de a lényeg az, hogy nagy érzelmi hatást adjon az első találkozás folyamán. Általában ez most átlátszó, ghost gombokkal párosul majd.

webdesign trendek 2015 - címoldali óriás képek

Tipográfia hangsúlyos oldalak

A tartalom kerül előtérbe, hiszen a Google mindenkit rászoktatott a releváns, hiteles, jó minőségű tartalom gyártására. Ez pedig egyszerű, tipográfiai alapú design mellett érvényesül igazán.

webdesign trendek 2015 - tipográfia alapú weboldalak

Növekvő számú generált weboldal a HTML kódolással szemben

Egész egyszerűen azért, mert a világ weboldal éhségét már nem tudják a szakemberek kielégíteni. Óriási az igény az egyszerű, de színvonalas design-nal rendelkező, fillérekbe kerülő weboldalakra. Tovább hódítanak a CMS-ek, és az összehúzogatós website-generátorok, mint például a Macaw.

webdesign trendek 2015 - tartalomkezelők

Személyre szabott lehetőségek

Egyre jobban kihasználják a weboldalak azokat az információkat,a melyeket az oldalon való böngészés alatt szereznek meg rólunk.

Kontextus függő gombok, ikonok és menük

Attól függően mire is van szükséged felhasználóként az adott pillanatban, az egér események

webdesign trendek 2015 - kontextusfüggő opciók és menük

Szelídül a parallax

Az első vad, szinte filmszerűen száguldozó képelemek helyett a jelzésértékű, a figyelmet finom eszközökkel irányító hatásoké lesz a főszerep.

webdesign trendek 2015 - paralax weboldalak

Kártya alapú design

A négyzetes, jól körülhatárolt, egyforma méretarányú képekre épülő design szintén teljes mértékben mobilbarát, és könnyű eligazodni rajta. Ezért aztán tovább nő majd a népszerűsége.

webdesign trendek 2015 - kártya alapú weboldalak