hallgatói munkák

Rendbe tett könyvborító tervek

Project Leírás

Három átgondolt, határozott koncepció ugyanarra a könyvborítóra. Ötletesek, kreatívak, sajátosak, egyediek.
Feladat leírása
https://kreativwebdesigntanfolyam.hu/feladatok/konyv-cimlap-tervezese-tedd-rendbe-az-eleted/
Tanfolyam
Startvonal Webdesigner Tanfolyam
2021

Egyik nagy kedvencünk ez a rácsszerkezetes könyvborító. Betty a legegyszerűbb megoldást választotta, a gridet használta fel a rendteremtés kifejezésére. Arra a vizuális keretrendszerre utal, amely egységessé, átláthatóvá, szabályossá teszi az alkotóelmeket egy kompozíción. Nagyon jó ötlet volt ezt a modulhálót színekkel önálló életre kelteni. Létrejött egy négyhasábos modul, ahol az eltérő magasságú hasábok dinamizmust visznek a mértani és logikus rendbe. Kipróbálnánk egy hosszúkás, geometria típusú betűvel szedni a címet, de így is teljesen elégedettek vagyunk a választott fonttal, a borító remekül működik.

A világoskék borítójú könyvön ugyanezt a betűcsaládot használta, ahol kifejezetten jól illeszkedik a betűk vonalvastagsága a borító grafikájához. Az alkotói szándék itt is egyértelmű: a mintázat és az attól való eltérés fejezi ki a rend fogalmát.

A harmadik változat kicsit metafizikus nézőpontra késztet, és a gömb alakkal fejezi ki a teljességet. Nyugodtan lehet kísérletezni távolabbi asszociációval, figyelembe véve az iparágat, a célközönséget, az arculat alapját meghatározó értékeket, ígéretet. Egy könyvesbolt polcán kihelyezésre kerülő életvezetési tanácsadó könyv lehet bátrabb, vagy lehet rajta elgondolkodtatóbb illusztrációat alkalmazni.

webdesign tanfolyam hallgatói munka
webdesign tanfolyam hallgatói munka
webdesign tanfolyam hallgatói munka
webdesign tanfolyam hallgatói munka
webdesign tanfolyam hallgatói munka
webdesign tanfolyam hallgatói munka