BLOG

8 inspiráló grafikai trend 2021-ben

Szerző: | webdesign

Ez a 8 grafikai trend lesz a legjellemzőbb idén, érdemes más most megismerkedni velük. 2021 vezető grafikai tervezési trendjei között a 3D hatások és az animáció szinte biztosan hosszú távon is velünk maradnak majd.

Összegyűjtöttük a 2021-ben uralkodó vizuális trendeket, azonban nem szükségszerű, hogy ennek mindig meg is kell felelnünk. Sőt, kifejezetten tanácsoljuk, hogy törekedjetek a divatoktól független, időtálló, valódi és átélhető grafikai tervek készítésére. Azonban az inspirálódás minden szakembernek fontos, és nem csak illik ismerni azokat a vezető trendeket, amelyek alakítják a kreatív ipart, hanem ki is kell próbálni az új technikákat, fejlődjetek, és tanuljatok a legjobbaktól.

A globális egészségügyi válság hatással volt a vizuális üzenetek megfogalmazására. „Az emberek gyakran fordulnak nosztalgiához bizonytalanság idején, amikor a múltban megélt stabilitásra vágyunk” – fogalmaz Brenda Milis, az Adobe egyik kreatív igazgatója a 2021-es vizuális trendekkel kapcsolatban.

A múltba való visszatekintés több irányzatban is tapasztalható lesz idén. A természetet például még romantikusabban fogjuk ábrázolni, és felerősödik a retrofuturisztikus stílus. Ugyanakkor a zűrzavaros 2020-as évre sok kreatív szakember reflektál a kollektív káosz ábrázolásával és szürrealista alkotásokkal.

Szürrealizmus, káosz, absztrakt pszichedelia

Neohippi trendnek neveztük el magunk között az absztrakt pszichedelia vizualitását, ami torzított formákra épül, és kicsit zavaros képi világot illusztrál. A pszichedelia szó a 60-as évek hippi mozgalmaihoz kapcsolódik, és erősen kötődik a tudatmódosult élményekhez. Kaotikus, bonyolult absztrakt formák, intenzív és élénk színek jellemzik. Mutatjuk, milyen projekten éled újra ez a grafikus stílus, ami a valóságtól való elszakadás élményét nyújtja és szürreális képzetekre épül.

Négyzet, kör és háromszög. A legegyszerűbb és megunhatatlan geometriai formák. Ezek a bevált alakzatok újra előtérbe kerültek, beépültek ismét az újmédia grafikákba, a márkaépítés szerves részévé váltak. Töretlen sikerük annak köszönhető, hogy a kreatív kombinációk száma határtalan és nagyon hatékonyak a minták kialakításában. Posztereken, a web designban, termékcsomagolásokon, arculatépítésben továbbra is várható a jelenléte 2021-ben is.

Kapcsolódó

Webdesign stílusok alkotóelemei

Webdesign stílusok alkotóelemei

Sokféleképpen csoportosíthatjuk a különböző website-okat, honlapokat, portálokat vagy éppen webshopokat. Megnézhetjük, milyen funkciót töltenek be, milyen technológiával készültek, milyen iparágat képviselnek. Amikor azonban a grafikus stíluselemek alapján csoportosítunk és elemzünk, akkor webdesign stílusokról beszélünk.

Hasznos webdesigner eszközök szabadúszóknak

Hasznos webdesigner eszközök szabadúszóknak

Legyen szó grafikusról, webdizájnerről, webfejlesztről, szoftver tesztelőről, szövegíróról, vagy akár virtuális asszisztensről stb., a szabadúszók jellemzően nem ugyanabban a légtérben (vagy akár városban) dolgoznak ügyfeleikkel, ami néhány szempontból kihívások elé...