A világméretű internetes trendeket figyelve ennek a kérdésnek fel sem szabadna merülni. Minden cégnek, non-profit szervezetnek, eseménynek, márkának és terméknek van ma már honlapja. Kis- és középvállalkozások, önkifejezésre vágyó bloggerek, multik és világméretű szervezetek egyaránt aktívan használják és kihasználják az online felületek adta lehetőségeket.

Változom, tehát vagyok

A törvényi környezet, a társadalom, a kultúra hihetetlen tempóban változik, amit a cégeknek, a munkavállalóknak és a fogyasztóknak is követni kell. A cégek állandóan újabb-és újabb szolgáltatásokkal, termékekkel rukkolnak elő, a vizuális divat pedig a digitális képalkotó technológiák fejlődésével együtt folyton változik. Ez pedig azt jelenti, hogy a honlapok elavulnak.

Saját tapasztalatom, hogy egy céges honlaphoz gyakorlatilag negyedévente hozzá kell nyúlni. Vagy egy újabb célcsoportot megcélzó hirdetés sales oldalát kell elkészíteni, vagy egy új online szolgáltatást kell beindítani, vagy teljes arculatváltásra van szükség egy új vezetői koncepció miatt.

Marketing kommunikáció

Kereslet tehát van, azonban a verseny ezen a területen is óriási. Sokkal többen állítják magukról, hogy értenek hozzá, mint amennyien valóban értenek. Jó szakemberré kell válnod, azonban a szakértelem kevés lesz ahhoz, hogy megélj a honlapkészítésből. Meg kell tanulnod az ügyfelekkel bánni, és világosan kell kommunikálnod az értékeid, a versenyelőnyöd, be kell tudni mutatni a portfóliódat. Ma már jó kommunikációs készség nélkül a legtöbb szakmában könnyen lemarad az ember.

A webdesignereknek rengeteg lehetősége van a bemutatkozásra akár nemzetközi környezetben is. A tanfolyamra jelentkezőknek segítünk eligazodni a különböző webdesigner-piacok világában, megmutatjuk az 55 legfontosabb találkozási, bemutatkozási és eladási helyet, ahol kötelező megjelenni. De még ezen is túl megyünk. Minden hallgatónknak személyre szabott, hatékony online marketing stratégiát adunk a kezébe. Mert eladni valamit legalább annyira nehéz, mint létrehozni.

Gyakornoki munka

A tanfolyamokon a kiemelkedő tehetségű, aktív tagoknak gyakornoki lehetőséget is felkínálunk, így élesben próbálhatod ki magad, és mire végzel, lesznek referenciáid, amikre hivatkozhatsz. Fontos megértened azonban, hogy ezzel a lehetőséggel csak azok tudnak élni, akikre valóban lehet számítani, akiknek van idejük és energiájuk a munkához a tanfolyam mellett, hiszen élő projektekről és határidőkről van szó.