Negatív (üres) terek szerepe a grafikai tervezésben

Negatív terek a grafikai tervezésben

Ahhoz, hogy tudatosan használd a negatív tereket, először meg kell értened, mit takar ez a fogalom a grafikai tervezésben. Az előtérben lévő forma, és a háttér határvonala lehetőséget teremt a játékra, de nagyon tudatos látásmód kell ahhoz, hogy meglásd a fa mögött az erdőben lapuló farkast :)

Híres tipográfiai logók

Híres tipográfiai logók

Ebben a bejegyzésben olyan híres logókat mutatunk be, amelyek tisztán tipográfiai jellegűek. Szerepelnek bennük ismertek, ikonikussá válók is, de olyan példákat is hozunk, amelyek szakmai szemmel érdekesek, de nem feltétlenül ismertek széles körben. Ha érdekel a márkaépítés, akkor izgalmasnak fogod találni a Disney, a NASA, vagy éppen a Desigual logóinak és fonttípusainak történetét.

QR-kódok a webdesign-ban

Mi a QR-kód, és hogyan használd webdesignerként?

Egyre több helyen bukkan fel a QR-kód, és egyre szélesebb körben alkalmazható. A két dimenziós vonalkódot speciális leolvasóval lehet értelmezni, de kevesen tudják, hogyan lehet saját célokra generálni egyet. Nézd meg, mire használható webdesignerként, arculattervezőként, vagy használd kisvállalkozóként, mint alternatív információs forrást.

KATA-s vállalkozás indítása

Egyéni vállalkozás indítása - KATA (2021) - letölthető nyilatkozatokkal

Szabadúszóként még mindig nagyon sok előnye van a KATA adózási formának. Ebben az írásban mindent megtalálsz, amire szükséged lesz az egyéni vállalkozásod elindításához, és az első adminisztrációs lépésekhez. Részletezzük, milyen feltételek szükségesek a KATA-s vállalkozás indításához, milyen fizetési kötelezettségekkel jár, milyen szabályokat kell megismerned és milyen határidőkre kell figyelned.

Grafikus és webdesigner portfólióépítés

Így mutasd be a portfóliódat

Egy ütős portfólió felépítése az egyik legfontosabb fegyver lehet a kezedben grafikusként, webdesignerként vagy éppen UX designerként. A leendő megrendelőd az eddigi munkáid alapján fog reális képet kapni a tehetségedről, a tudásodról és a stílusodról. Ez még akkor is igaz, ha egyébként ajánlás útján jutott el hozzád.

Oldalak