forgatókönyvíró kurzus

Golden Script forgatókönyvíró tanfolyam

12 hét

A Golden Script forgatókönyvíró tanfolyam végigvezet téged a nagyjátékfilmes forgatókönyv megírásának teljes folyamatán. A legfontosabb alapelvek felfedezésével megtanulod azokat kreatívan és professzionális módon alkalmazni a saját munkád során is.

Képes leszel a forgatókönyvíró tanfolyam útmutatásai alapján történetötleteket létrehozni, majd felépíteni belőlük a történet szerkezetét. Megtanulod, hogyan lehet a film cselekményét hatékonyan mozgatni, és lebilincselő jeleneteket megalkotni. Életre kelnek a karaktereid, és konfliktusokon keresztül kapcsolatba lépnek egymással. A tanfolyam végére pedig elkészülsz első önálló, saját nagyjátékfilmed forgatókönyvével!

Szeretnél sikeres forgatókönyvíróvá válni?

A forgatókönyvek képezik minden feature film és sorozat magját, azt az alapvető munkát, amelyből a filmkészítés kiindul. Minden humor, romantika, drámai vagy félelmetes akciójelenet, és emlékezetes mondat a forgatókönyvírónál kezdődik. Ez a tanfolyam megismertet téged a professzionális forgatókönyv alapvető elemeivel, kulcsfogalmaival, és hogy miként tudsz a lehető legjobb íróvá válni, amivel a nemzetközi piacon is megállhatod a helyed.

A forgatókönyvíró tanfolyam nemcsak azoknak szól, akik most kezdik a forgatókönyvírást, hanem azoknak a tapasztaltabb íróknak is, akik magasabb szintre szintre szeretnék emelni a forgatókönyvírói képességüket. A kurzus megtanít a lényegre fókuszálni, és elsajátítani a professzionális forgatókönyvírás alapjait. Legyen az álmod dráma, krimi, sci-fi, romantikus, akció, thriller, vígjáték, horror, misztikus film, mese, vagy történelmi film, ez a tanfolyam Neked szól.

Webdesign Workshop tanfolyam - online webdesign tanfolyam

Mit kapsz a pénzedért?

online Webdesign tanfolyamok Gyakorlati oktatás: a tanfolyam végére elkészül a nagyjátékfilmed forgatókönyve

online Webdesign tanfolyamok Személyre szabott visszajelzések

online Webdesign tanfolyamok 12 héten keresztül heti egyszeri 4-6 órás foglalkozás Budapesten

online Webdesign tanfolyamok Rugalmas időpont megválasztás

online Webdesign tanfolyamok Jelenléti oktatás, zoom-os becsatlakozási lehetőséggel

online Webdesign tanfolyamok Opcionálisan egyszemélyes- vagy kiscsoportos foglalkozás

forgatókönyvíróMit tanulhatsz a Golden Script forgatókönyvíró tanfolyamon?

A forgatókönyvíró kurzus során megtanulod, hogyan hozz létre, és értékelj történetötleteket. Felfedezed, hogy a szereplők belső vágyai és közvetlen céljai miként alakítják és mozgatják a forgatókönyv cselekményét, megismered, hogy mitől meggyőző egy cselekmény és mellékszál. Végül elsajátítod, hogy miként építs fel egy hatékony, meggyőző jelenetet.

Megtanulod, hogy hogyan készítsd el a treatmentet, azt a négy-öt oldalas vázlatot, amely világosan körvonalazza a forgatókönyv elejét, közepét és végét. A hatékony treatment megírásának képessége a professzionális forgatókönyvírók számára kritikus fontosságú készség, mert később ez szolgál a forgatókönyvek alapjául.

A tanfolyam végére megérted a forgatókönyv megírásához szükséges kulcsfogalmakat, és könnyedén használod majd a megfelelő formai követelményeket.

Online webdesign tanfolyamok

FORGATÓKÖNYVÍRÓI ALAPISMERETEK

 • A filmtörténet alapvető jellemzői
 • Történetszerkezetek, beleértve a háromfelvonásos szerkezetet és alternatív történetszerkezeteket is
 • Témák, műfajok, karakterek és párbeszédek kulcsfontosságú elemei
 • Miként ragadható meg a közönség érzelme?
 • Mitől meggyőző egy cselekményszál?
 • Hogyan építhető fel egy jelenet?
 • Hatékony és kreatív forgatókönyvírói technikák
 • A játékfilm-forgatókönyv első vázlatának megírásának munkafolyamata
 • A forgatókönyv formázásának folyamata
Gyakorlati alapú online marketing tanfolyamok

GYAKORLAT ALAPÚ

 • Történetötletek létrehozása
 • Történet szerkezetének megalkotása
 • Az alaptörténet kidolgozása
 • Az első vázlat megírása és befejezése
 • A cselekmény és a jelenetek kidolgozása
 • Karakterek és karaktervázlatok kidolgozása
 • Konfliktushelyzetek létrehozása és feloldásuk
 • A jelenetek felépítése, beleértve a párbeszéd és a karakterek egyéni hangjának, stílusának szerepét is
 • Treatment- és forgatókönyvírás

A Golden Script Forgatókönyvíró tanfolyam neked szól

A forgatókönyvíró tanfolyamnak nincsenek formális követelményei, csupán a filmek és a forgatókönyvírás iránti érdeklődésre van szükség. Külföldön számtalan író, rendező és színész 40-50 évesen futott be. Nemektől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet, az alsó korhatár 16 év.

A tanfolyam rengeteget segít és tanít azoknak, akik most kezdik a forgatókönyvírást, de azoknak a tapasztaltabb íróknak is, akik professzionális szintre szeretnék emelni a forgatókönyvírásukat.

Hogyan zajlik a Golden Script Forgatókönyvíró tanfolyam?

A tanfolyam az alapvető elméleti háttér elsajátításából, forgatókönyvelemzésből és forgatókönyvírói gyakorlatok keverékéből áll össze. Felfedezzük a leghíresebb és legnagyszerűbb filmekben látható alapelveket, majd gyakorlatban alkalmazzuk is őket.

A tanulás menete

Az órák hetekre és lépésekre vannak felosztva, hogy könnyebben nyomon követhesd a tanulást. 12 hét héten át hetente egy napon, egy 4-6 órás foglalkozás keretében találkozunk.

Az első hat hétben a forgatókönyvírás alapjait tanulod meg, a második hat hétben a saját ötletedet írjuk meg közösen egy forgatókönyvben.

Hogyan zajlik a Webdesign Workshop online webdesign tanfolyam

Mit tanulsz majd az első hat héten?

Az első hat hétben a forgatókönyvírás alapjairól tanulunk, megismerkedünk a professzionális filmforgatókönyvek formátumával és a szerkezetének alapjaival. Foglalkozunk a filmtörténeti ötletek létrehozásával és értékelésével. Gyakoroljuk a hiteles karakterek tervezését, dialógusokat írunk, de megvizsgáljuk azt is, miként lehet képekben mesélni párbeszédek helyett. Végigmegyünk a konfliktus kidolgozásának folyamatán, és gyakoroljuk a cselekmény és a filmjelentek megírását, rövidítését és szekvenciába állítását. Végül elkészítjük a játékfilmed 4-5 oldalas treatmentjét, ami majd a játékfilm forgatókönyved tervezete lesz.

A kurzus során szó lesz a sikeres forgatókönyvírói szokások kialakításáról, és fejleszteni fogjuk a hatékony felülvizsgálati készségeidet is, hogy megtanuld értékelni a saját munkádat. Nem utolsó sorban pedig megtanulod a forgatókönyvírás üzleti részét is.

Mit tanulsz majd a második hat héten?

Rengeteget fogsz írni a forgatókönyvíró tanfolyamon. A treatmented alapján elkezded összeállítani a forgatókönyvedet, majd a korábban tanultakat alkalmazva átdolgozod, hogy végül működőképessé váljon a scripted. Személyre szabott visszajelzésekkel segítelek kidolgozni a karaktereidet, a fejlődésüket, a történeted szerkezetét és a konfliktusokat, míg végül elkészülsz az első felvonás megírásával (kb. 30 oldal). A munka során finomítod a történeted vázlatát, kidolgozod a fő- és mellékszereplőket, továbbfejleszted a jeleneteket a műfaj, a szerkezet és a dramaturgia tekintetében, és elkezded felfedezni az egyes karakterek egyedi hangját, stílusát. A második és a harmadik felvonás megírását követően elérkezel a FADE OUT-hoz, vagyis a történeted végéhez. A forgatókönyv befejezése közben a beszélgetések strukturálására összpontosítunk.

Megtanulod elmélyíteni a jelenetírói készségeidet, és erőteljes szekvenciákká összeállítani a jeleneteket, ami biztosítja a forgatókönyv központi konfliktusának megoldását. Dolgozunk a témán és a képi világon, és feltárjuk azt is, hogy miként maximalizálhatod a történet vizuális vonatkozásait.

Szó lesz továbbá az átdolgozási technikákról, a sok gyakorlással pedig elsajátíthatod a sikeres forgatókönyvírói munkát segítő szokásokat. Tanulunk a nagyjátékfilm-írás üzleti szempontjairól is, a kurzus végére elkészíted az első nagyjátékfilmed (feature filmed) forgatókönyvét.

Mit fogsz elérni?

A forgatókönyvíró tanfolyam végére képes leszel…

 • Megérteni a forgatókönyvírás folyamatának alapelveit
 • Meghatározni a forgatókönyv-formátum alapvető elemeit
 • Felfedezni és megtanulni a forgatókönyvek készítésének gyakorlatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.
 • A professzionális forgatókönyv felépítésének megvitatására
 • Egy történet „pitch″-jének megtervezésére.
 • Megírni egy rövidfilm, mozifilm vagy sorozat rész forgatókönyvét
Online webdesign tanfolyamok

GYAKORLATI MEGKÖZELÍTÉS

Nemcsak az elméleti hátteret sajátítod el, hanem a gyakorlati feladatok segítségével begyakorlod a hatékony forgatókönyvírás technikáját is. A kurzus alatt egy sor gyakorlatot végzel el, amelyek a forgatókönyvvázlat, vagyis treatment megírásának alapjául szolgálnak. A tanfolyam végére pedig összeáll a nagyjátékfilmed forgatókönyve.

Gyakorlati alapú online marketing tanfolyamok

FOLYAMATOS VISSZAJELZÉSEK

A szövegeidet, forgatókönyveidet részletesen elemzem, és folyamatosan javítom. A készségfejlesztés leggyorsabb módja, ha visszajelzéseket kapsz a munkádra. Átbeszéljük a jeleneteket, a jelöléseket és a megfogalmazásokat egyaránt. Nem egy könyvet kapsz a kezedbe, hanem egy oktatási programot, amelynek segítségével képessé válsza z önálló munkára.

Gyakorlati alapú online marketing tanfolyamok

RUGALMAS IDŐBEOSZTÁS ÉS JELENLÉT

Az órák lehetnek hétvégén és hétköznap is, csak egyeztetés kérdése. Mivel sok olyan ember jelentkezik, aki már dolgozik, így igyekszem rugalmas lenni. Mind a mentori, egyszemélyes és a csoportos foglakozások személyesen zajlanak Budapesten, de a távolabbról érkezőknek lehetőségük van online becsatlakozásra Zoom-on keresztül.

webdesigner oktató, webdesigner

Peter Noel

A forgatókönyvíró tanfolyam megálmodója

„13 évesen kezdem írni azt a célt tűzve ki magam elé, hogy nemzetközi szinten is megismerjék a nevemet. Szépirodalmi, életrajzi és bűnügyi regényeim 2003 óta jelennek meg Magyarországon. 2005-ben még nem tanultam ki a forgatókönyvírást, első scriptem mégis az ötödik helyen végzett a magyarországi Hartley Merrill forgatókönyvíró versenyen. Ezután úgy döntöttem, hogy szeretném jobban megismerni a forgatókönyvírás alapjait. Mivel tudtam, hogy ez a műfaj az USA-ban évtizedekkel előrébb tart, mint idehaza, ezért híres US forgatókönyveket kezdtem el tanulmányozni, majd a legnevesebb külföldi versenyekre neveztem a scriptjeimet, ahol véleményezést és kritikát kértem. Autodidakta módon fejlesztettem magamat, és ettől kezdve minden évben írtam legalább egy mozifilm forgatókönyvet. Minden műfajban otthonosan mozgok, ezért 2008-tól felkérésekre is elkezdtem írni. Mottóm: „Mindig fejlődnöd kell.” 

A tanfolyamon Peter Noeltől tanulhatsz. Ő az első magyar író, akit a forgatókönyvíró versenyekre létrehozott Coverfly nevű weboldal 2022-ben kiválasztotta az HBO-val közös programjába, amelynek célja nyolc író szerződtetése volt. A Coverfly közel 30 ezer írót tartalmazó adatbázisából mindössze 150 írót hívtak meg a nemzetközi forgatókönyvíró versenyeken elért helyezéseik alapján. Pétert beválasztották a TOP150 közé, így esélye volt bekerülni a legjobb nyolcba. Csak olyan írók kaptak meghívást, akik megfeleltek a stúdió speciális elvárásainak. 2020-tól a mozifilm forgatókönyvei 118 alkalommal kerültek döntőbe, elődöntőbe vagy negyeddöntőbe angol nyelven az USA és más országok legnagyobb versenyein és filmes fesztiváljain, mígnem 2020-22-ben első magyar íróként megnyert 10 Grand Prize-t és 8 legjobb forgatókönyv díjat, összesen 18 első helyezést.

Első feature filmje, melyet író-rendezőként és producerként jegyez, a 129 című sci-fi, amely 2023 februárban kerül a magyar mozikba, és további 100 országos várható a forgalmazása.

www.129movie.com

Második mozifilmje a Segítség, apa lettem! című dráma-vígjáték, amely a magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával készülhet el. Producer: Lajos Tamás, Rendező: M. Nagy Richárd. Író: Peter Noel. A filmterv már megkapta a támogatást a forgatókönyv fejlesztésre, a döntőbizottság hamarosan dönt, hogy gyártási támogatást is kap-e Péter scriptje.

https://nfi.hu/file/documents/2/2527/20220607_kozzeteteli_tabla.pdf

2021-ben Péter első magyar íróként Anglia legnagyobb forgatókönyvíró versenyén, a TOP15-ös Golden Listára került a Black Mo című történelmi forgatókönyvével. Az elért ötödik helyezése azt jelentette, hogy a világ legnagyobb filmes cégeinek ajánlották ki a scriptjét, köztük Ridley Scott és Steven Spielberg cégének. Végül a Davis Entertainment filmes cég kérte be a Black Mo-t elbírálásra, akik olyan filmek producerei voltak, mint például az I, Robot (Will Smith), a The Firm (Tom Cruise), a Predator (Arnold Schwarzenegger), vagy co-producerként a Jungle Cruise (Dwayne Johnson).

https://www.goldenscript.net/golden-list-2021

Ne csak ötlet legyen a forgatókönyved ….

Ha tele vagy ötletekkel és elvarázsol a mozi világa, vagy van saját történeted, amit szeretnél elmesélni a filmvásznon, akkor a legjobb helyen jársz, hogy mindent megtanulj a forgatókönyvírásról. Ha már korábban elindultál az úton, és vannak kész munkáid, de érzed, hogy még van hová fejlődnöd, akkor a kurzuson elsajátítható tudással és gyakorlattal új szintre emelheted a forgatókönyvírói képességed, és megszerezheted azt a gyakorlatot, amivel profi forgatókönyvíróvá válhatsz.

A tanfolyamon Peter Noeltől, a számos nemzetközi és hazai díjjal elismert forgatókönyvíró tanulhatsz, aki végigvezet a forgatókönyvírás teljes folyamatán, visszajelzései segítségével pedig a kurzus végére elkészíted a saját nagyjátékfilmed forgatókönyvét is!

INFORMÁCIÓ

A forgatókönyvíró tanfolyam díjazása

A tanfolyam díjának kifizetése részletfizetéssel történik (havonta, a hónap elején teljesítve a részleteket).

• 480 ezer forint + ÁFA/Fő
• Vagyis 3×160 ezer Ft + ÁFA/Fő

Kapcsolat