Ingyenes képlelőhelyek

Kocsis Kata képe

Az online tartalomgyártásban egyre nagyobb szerepet kapnak a képek. A minőségi, releváns tartalom ezért nem csak az adott témában felhalmozott tudást, színesen megfogalmazott szövegeket, hanem nagyon jó képanyagot is jelent. A képek színesebbek, izgalmasabbak, könnyebben emészthetőek, mint a szövegek. Ugyanakkor nehezebb az előállításuk, hiszen fogalmazni mindenki megtanul az iskolában, a fotózás és a digitális képalkotás viszont nem része a tananyagnak.

Nem véletlen, hogy óriási lett a piaca a jó minőségű, nagy felbontású képeknek, amelyek forgalmazásával az ún. stock ügynökségek foglalkoznak. Elég borsos árúak a csomagok, különösen egy kis büdzsével rendelkező magyar kisvállalkozás pénztárcájához képest. Ha nem kirívóan magas a honlapod képigénye (egy hónapban kevesebb, mint 10 blogbejegyzésed van), akkor érdemes megismerkedned az ingyenes kép lelőhelyekkel. Ha innen választasz képeket, akkor nem kell álmatlanul forgolódnod a jogtisztaság miatt. Érdemes nem csak a jelen idejű, aznapi igényeidre gondolni, hanem a tartalomrendszered lehetséges témáihoz folyamatosan gyűjteni a képeket.

Egy honlap képanyagának összegyűjtése, az új képek beszerzése, a jó illusztrációk kitalálása és levadászása nem is olyan könnyű feladat. Arról nem is beszélve, milyen rendszerben érdemes tárolni az egyre nagyobb helyet foglaló kép mennyiséget. A honlapok képanyagának szakszerű előállításához ad tippeket ez a blogbejegyzés, most azonban csak a lelőhelyekre koncentrálunk.

Minden stock oldal hozzád vág néhány érdektelen ingyenes képet reklám célokból, de most nem ezekről lesz szó.

Unsplash

Nagy kedvencem most ez az oldal, mert nem annyira közhelyesek a képek. A képeket maguk a fotósok ajánlották fel tetszőleges felhasználásra. Itt tényleg minden típusú felhasználás megengedett, akár kereskedelmi célú is (csak ugyanilyen ingyenes fotó szolgáltatást nem nyújthatsz ;)) A szerzőkhöz kapcsolódó gyűjteményekben is böngészhetsz.

Van egy szép kis gyűjteményük azokból a beküldött alkotásokból, amelyek az oldal képeiből készültek.

Unsplash - ingyenes kép lelőhelyKattints a képre, és irány az Unsplash.

Pixabay

Minden ingyenes lelőhely esetében kezdd azzal a keresgélést, hogy pontosan mire is vonatkozik ez az ingyenesség. Ezt nem is olyan könnyű megtalálni az oldalon. Jelen esetben egy blogbejegyzésben magyarázzák el, hogy pontosan mit is tehetsz és mit nem a képekkel. Ha ismered a Creative Commons intézményét, akkor ez pontosan ennek a Creative Commons jogállásnak felel meg.

Külön kategóriát alkotnak az illusztrációk, és vektor grafikák illetve videók is vannak. Nagyon fontos, hogy képméret és szín alapján is tudsz keresni. Ha igazán ütős weboldalt szeretnél, akkor bizony a képanyagnak is illeszkednie kell a webdesign és az arculat palettájához. Gyakori szituáció, hogy egy adott árnyalatban keresünk témába vágó képeket.

Pixabay - ingyenes kép lelőhelyKattints a képre, és irány a Pixabay

Freepik

Nagyon színes, hatalmas, valóban igényes fotókat és vektorgrafikákat tartalmaz az oldal. Szinte minden elvont fogalomhoz, blogbejegyzéshez, közösségi oldal poszthoz találsz megfelelő képet. Csakhogy az ingyenesség itt azt jelenti, hogy egy megadott linket kell szerepeltetned a felhasznált kép mellett. Ez egy átlagos blogbejegyzésnél a kép alatt apró betűvel egyáltalán nem zavaró, de mondjuk egy komolyabb cég honlapjának címoldalán már igen. A linket a letöltéskor adja meg a Freepik, és ezt kell majd bemásolnod az oldaladra.

Itt adnak instrukciókat a kereskedelmi felhasználást illetően. Illetve a letöltés során érheted el ezt a felvilágosító felugró ablakot is.
Ha megvásárolod a prémium előfizetést, akkor anélkül használhatod a képeket, hogy hivatkoznál a forrásra.

Freepik - ingyenes kép lelőhelyKattints a képre, és irány a Freepik

Public Domain Pictures

Nagyon hasznos, hogy kategóriánként is kereshetsz. Az ingyenes verzió itt kisebb felbontású, mint ami fizetős tagság esetén elérhető.

Public Domain Pictures - ingyenes kép lelőhelyKattints a képre, és irány a Public Domain Pictures

Szinte mindenhol élhetsz az adományozás lehetőségével. Én nagyon pozitív kezdeményezésnek tartom, hogy önként, az általam éppen megengedhető összeget átutalhatom az alkotóknak, a fenntartóknak, akik ezt a lehetőséget ajándékba adták nekem. Szeretem a "Hívj meg egy sörre" gombot. Ha már sokat használtad az ingyenes képeket, küldj pár dollárt a kedvencednek.

Hozzászólások

Máshol több tucat ilyen lelőhelyet felvonultatnak....

Kocsis Kata képe
Persze, ha beírod a keresőbe akár magyarul az "ingyenes kép letöltés" kifejezést, akkor rád ömlik a több tucat ilyen felsorolásokat kínáló oldal. De a legtöbb esetben csak valamilyen fizetős stock oldal ingyenes letöltési lehetőségeivel duzzasztják fel ezeket a listákat. Illetve nagyon sok esetben a letölthető képek száma 100 alatt van, ami komolyabb tartalom építésnél semmire sem használható. A harmadik szempont a blogbejegyzésnél az volt, hogy a jogokról egy kicsit részletesebben írjunk, ugyanis az "ingyenes" kifejezés 100 oldal esetében éppen 100 féle dolgot jelenthet. Folyamatosan bővítem a listát, de csak, ha van időm részletesen foglalkozni az adott oldallal. A Google keresésben rengeteg linket találsz, ha egyedül akarod feltérképezni a kép lelőhelyeket: https://www.google.hu/search?q=free+image+download&oq=free+image+download&aqs=chrome..69i57j0l5.3650j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Gift box shape a lot, heart gift boxes which are very popular, because the heart gift boxes use very much, such as can be applied to candy box packaging or chocolate box packaging. We can provide you with a variety of heart gift boxes, including pink <a href=http://www.packagingbox.org/product-category/plastic-packaging>heart gift boxes</a>, red heart gift boxes. You can choose the size and height of the heart gift boxes you want to customize, the different uses of heart-shaped gift box its structure is not the same, need to be determined according to the product. Customized heart gift boxes, we can provide you with free proofing and design services.

Custom <a href=http://www.packagingbox.org/product/clear-box>cardboard necklace boxes</a> wholesale, we can provide you with pink necklace box wholesale, earrings necklace and ring set boxes wholesale and so on.cardboard necklace boxes, most of the material used is a thickness of 0.31-0.43 cardboard, and most of them belong to small jewel box. This pink cardboard necklace packaging, the use of the thickness of 0.38mm as the main raw material, the use of 0.18mm single powder paper as a bonded paper, the pattern background is yellow-based. Necklace and earring set gift box advantage is that you can tie jewelry, necklace and earrings to promote sales. We can provide you with a variety of custom jewelry box wholesale, as well as free packaging design services.

Új hozzászólás

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Kicsi a bors csomag - Honlaptervezés kisvállalkozásoknak

Az akció keretében a Webdesign Workshop modul mellé a Kicsi a bors honlaptervezés csomag részeként megkapod ajándékba a Felhasználói élmény tervezés modul teljes anyagát. Egyetlen modul árával megegyező összegért 6 havi tudásanyagot kapsz, ha február 15.-ig rendelsz.

A kisvállalkozások igényeire szabva

ÁR: 62.000 Ft + áfa

Minden gyakorlati feladat a saját honlapodra vonatkozik.

Tovább a részletekre ->

Go to top