hallgatói munkák

Rendhagyó és találó motivációs poszter

Project Leírás

A Frida Kahlo -t ábrázoló grafika önmagában is ütős és Dóri vizuális műveltégét és kreativitását dicséri a választás. A Stafford idézet és a mexikói festőművésznő közötti gondolati párhuzam telitalálat, a poszter kompozíciójának kialakítása pedig tökéletes.
Feladat leírása
https://kreativwebdesigntanfolyam.hu/feladatok/motivacios-poszter-mindenbol-ami-osszetort-ejtoernyot/
Tanfolyam
Startvonal Webdesigner Tanfolyam, Webdesign Workshop
2021

Zseniális ötlet volt Dóritól, hogy Frida Kahlo-t válaszotta a poszter fő témájához. Fejlett vizuális műveltségről tanúskodik és eredeti gondolkodásmódot tükröz a társítás. A portré is kiváló, az ábrázolásmód nagyon jól ragadja meg a festőnő személyiségét, extravaganciáját, szürrealizmusát.

Dóri kétféle szövegelrendezést küldött be. Mindkettő mellett lehet érvelni. A függőleges szedett szöveg nagyon izgalmas és találó, teljesen érthető a koncepció. A szövegkép töredezett és kaotikus, elszakad a valóságtól, de éppen ezért talán túl intenzív is. Bár a cél világos és a megvalósítás is jó, az olvashatóság ellen ható irány jelen esetben nem ad annyi többletet a kompozícióhoz.

A vízszintesen szedett, keretet alkotó szövegelerendezéssel viszont nagyszerű hatás jön létre. A létrejött rend és szimmetria a kompozíción éppen a pozitív üzenetet hangsúlyozza, sokkal hatásosabban kommunikálja az idézet valódi tartalmát.

Nagyon szép, kivételes megoldásokat kaptunk Dóritól, a választott tipográfiát, a Trajan betűtípust is szeretjük, mert plakátokon, posztereken rendkívül jól mutat. Bár a csupa nagybetűs írásmódot általában véve kerülni szoktuk, mert lassítja az olvasást, a Stafford idézet rövidsége miatt tökéletesen működik a verzál szedés.

Motivációs poszter készítése idézethez-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése idézethez-Webdesign Workshop- hallgatói munkák